top of page

המבנים המסורתיים העשויים מבוץ בקמרון (מדינה באפריקה)

  • Amikam salant
  • לפני 3 דקות
  • זמן קריאה 2 דקות

Cameron, África


קמרון היא  אפריקה בזעיר אנפין": היא מכונה כך בשל המגוון הגיאוגרפי והתרבותי העצום שבה, הכולל חופים, מדבריות, הרים (כמו הר קמרון, הר הגעש הפעיל והגבוה ביותר במערב אפריקה), יערות גשם וסוואנות 


29.4 מיליון תושבים מתגוררים במדינת קמרון באפריקה , בעיקר באזורים כפריים . נכון לשנים האחרונות, כ-62.85% מתושבי קמרון חיים באזורים כפריים.


נתון זה משקף רוב משמעותי של האוכלוסייה המתגוררת מחוץ לערים, ומדגיש את האופי הכפרי של המדינה.


מבני בוץ הם חלק בלתי נפרד מהאדריכלות המסורתית בקמרון, במיוחד באזורים מסוימים כמו מחוז הצפון הרחוק. הם מדגימים יצירתיות, התאמה לאקלים המקומי ושימוש בחומרים זמינים. הם נותרו עדות מרתקת לידע האדריכלי העתיק של העמים המקומיים וליכולתם לבנות בתים פונקציונליים, יפים ועמידים תוך שימוש במשאבים הטבעיים שסביבם.


  • חומרים טבעיים ומקומיים: הבנייה מתבצעת כמעט ורק באמצעות חומרים זמינים במקום: בוץ מיובש בשמש, קש (לתערובת הבוץ ולעיתים לקירוי), ומים. אין צורך בכלי עבודה מורכבים – לרוב משתמשים בידיים.


  • מיקום: קמרון היא רפובליקה השוכנת במרכז יבשת אפריקה, גובלת בניגריה, צ'אד, הרפובליקה המרכז אפריקאית, הרפובליקה של קונגו, גבון וגינאה המשוונית. יש לה גם קו חוף על מפרץ גינאה (חלק מהאוקיינוס האטלנטי).

  • קיימות ותחזוקה: מבני בוץ הם אקולוגיים וברי קיימא מאוד, מכיוון שהם משתמשים בחומרים מקומיים מתכלים ודורשים מעט אנרגיה לבנייה. עם זאת, הם דורשים תחזוקה שוטפת, במיוחד חידוש שכבת הטיח החיצונית, כדי להגן עליהם מפני פגעי מזג האוויר. בעבר, נשים היו אחראיות על תחזוקת הבקתות.


יש בקמרון כמה סוגים של מבני בוץ


  • הבנייה נעשית סביב שלד של ענפים קלועים, המצופה בתערובת בוץ, .

  • התערובת כוללת חרסית, חול, קש ומים.

  • Musgum mud huts

הדוגמה המפורסמת ביותר למבני בוץ בקמרון הם בתי הבוץ של בני המוסגום (Musgum mud huts). אלו מבנים ייחודיים ויפהפיים המאופיינים בצורתם הקונית או דמוית הכוורת (ולעיתים גם דמוית קונכייה או "קליע", מכונים בצרפתית "cases obus").


הם נותרו עדות מרתקת לידע האדריכלי העתיק של העמים המקומיים וליכולתם לבנות בתים פונקציונליים, יפים ועמידים תוך שימוש במשאבים הטבעיים שסביבם.



Comentários


הצטרפו לרשימת התפוצה וקבלו עדכונים למייל

תודה על ההרשמה!

על עמי סלנט:

מאז פרישתו של עמי סלנט כמנהל מרכז המידע במכון מופ"ת הוא ממשיך לפתח מאגרי מידע שונים ומעמיקים, והחשוב שמביניהם הוא מיזם התיעוד המקוון – ילדים בשואה. בין השנים 1993-2008 עבד עמי סלנט גם כמרצה לתחומי המידענות וניהול התוכן במחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר אילן.

© 2020 כל הזכויות שמורות לעמי סלנט

האתר נבנה ע״י: ABCreative

bottom of page