עמק המקדשים (Valle dei Templi)
אתר ארכיאולוגי זה, שהוכרז ב-1997 ע"י אונסקו כאתר מורשת, הוא דוגמא ומופת לארכיטקטורה יוונית – 7 מקדשים דוריים לאלים, תאטרון ועוד
היוונים פלשו לאי במאה השישית לפני הספירה, בנו מקדשים והקימו ערים שיחד כונו יוון הגדולה – מאגנה גַרְקִיה. הגדולה והמפורסמת בערים היווניות היתה סירָקוּזה (Siracusa), בת תחרותה של אתונה. מימי היוונים נשארו שרידי מקדשים, כמו בערים אגריגֶ'נטוֹ (Agrigento) וסֵגֶ'סְטה (Segesta). אחרי היוונים כבשו הרומאים את האי בשנת 212 ונעלמו עם התמוטטות האימפריה.
אגריג'נטו היוונית נחשבה "היפה ביותר מבין הערים של בני התמותה", כדברי המשורר היווני פינדארוס. אולם מכל היופי והפאר נותרו רק שרידי המקדשים שנבנו לאורך דרך התהלוכות, המכונה גם עמק המקדשים (Valle Dei Templi), ושנהרסו בשל רעידות אדמה או בשל רדיפות הנוצרים אחר הפגאנים.
פרק ארכיאולוגימפוארזה מורכב משמונה מקדשים (ושרידים אחרים שונים), שנבנו בין 510 לפנה"ס ועד 430 לפני הספירה
במקום נותרו שרידי מקדשי זאוס (Tempio di Giove); שרידי מקדש הרקולס (Tempio di Ercole), שנבנה לקראת סוף המאה השישית לפני הספירה וסוברים שהוא המבנה העתיק ביותר;
מקדש זאוס
Temple of Zeus in Agrigento
מקדש זאוס, שלפניו ניצב מזבח ענק, היה אחד המבנים הגדולים והמקוריים מכולם. הוא עדיין לא היה גמור בשנת 406 לִפנֵי הַסְפִירָה.
פסלו של זאוס שפאר את המקדש שלו.
מספר פסלים כאלו נמצאים גם בשטח
One of the massive atlantide figures from the temple of Zeus (480s BCE) in Agrigento. There were 38 such figures incorporated into the architecture of the building and each stood 7.6 metres tall. (Archaeological Museum, Agrigento, Sicily).
Source :
Comentários